6. aprilie 2016

Vernisaj de pictură – Aurel Țenț

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală Sătmărenii și cu sprijinul Consiliului Județean, a organizat miercuri 6, aprilie în Galeria de Artă a instituției, vernisajul expoziției „Studii de portrete” al pictorului Aurel Țenț.
Aurel Țenț este foarte activ, de numele dânsului se leagă nenumărate expoziții personale și de grup atât în județ, în țară cât și în străinătate. La cei 85 de ani, Aurel Țenț arată o vervă creatoare uimitoare și reconfortantă.
Tematica tablourilor sunt inspirate din mitologia greacă, din biblie, din natură și nu în ultimul rând de imaginea persoanelor. Aurel Țenț este unul dintre artiștii care au înțeles că expresia artistică, nu este altceva decât o revelație – uneori convulsivă – a existenței.
Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă.
Artistul ajuns la o vârstă respectabilă dovedește o îndrăzneală și agerime de spirit cum rar găsești la veterani. Tehnica folosită, la limita între grafică și pictură, cu un desen grijuliu, dar nu figurativ cu dinadinsul, în culori potrivite tematicilor și migălos echilibrate, surprinde prin omniprezența unor linii subțiri, abia creionate, traversând cadre întregi. La portrete, unește trăirea artistică și cea mistică în stilul specific dânsului.

12472611_808178282647387_4708888828665234063_n vernisaj aurel tent (1)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g