16. iunie 2022

Zilele Cercului de literatură studențească Szamos – 2022

În perioada 21-22 mai, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea  Culturii vTradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a organizat pentru a doua oară Zilele Asociatiei Elevilor Szamos. Co-organizator: Asociația Profesorilor Maghiari LiterArt și revista Szamos. Evenimentul a început la ora 10 în sala Muzeului Județean Satu Mare, unde Judit Besenyodi , președintele Cercului de Literatură Studențească Szamos, i-a salutat pe participanți, a povestit pe scurt despre activitatea cercului și i-a salutat pe invitați: Robert Laszlot , managerul Centrului  l Județean pentru Promovarea și Conservarea  Culturii Tradiționale Satu Mare, Katalin Lakatos-Fleisz, scriitor, poet- profesor universitar și alții. László Szucs a apreciat activitățile revistei Szamos și ale  Cercului de literatură studențească Szamos.
Antologia studențească „Vipera de hârtie în vânt” a fost prezentată de Gyöngyi Gál  iar Judit Besenyodi  a prezentat cartea ei,, Illsztgeto ,,
Elevii Liceului Aurel Popp Satu Mare au interpretat un spectacol muzical, iar expoziția realizată din grafica copiilor a fost prezentata de profesoara  Tímea Mitroi.
Totodata au fost anunțate rezultatele competiției literare care a avut loc cu ocazia anului  memorial Petofi. A doua zi o parte dintre elevi și profesori au vizitat monumentele Petofi din județul Satu Mare.
Evenimente, Manifestări culturale, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana