29. martie 2022

Török József könyvének Szatmárnémeti bemutatója

Március 25-én, pénteken 16 órától, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont kiállítótermében (Szatmárnémeti, Mihai Viteazul utca, 32. szám), a Szamos folyóirat szervezésében mutatták be Török József: Hatvanhat című könyvét. A résztvevőket Elek György publicista, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont referense köszöntötte, majd röviden felvázolta Török József életútját és eddigi munkásságát. Török sokoldalú személyiség: ír verseket, zenél, helytörténeti kutatásokat végez, Vetésen helytörténeti múzeumot és könyvtárat létesített, kulturális és történelmi rendezvényeket szervez. Hatvanhat című kötetében rövid lélegzetű írásaiban eleveníti fel életének lényeges mozzanatait Piskolttól-Vetésig.
Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont aligazgatója Török Józseffel való munkakapcsolatairól beszélt. Közösen vettek részt a vetési Vlad-kápolna felújításában és népszerűsítésében, illetve más események megszervezésében. A forrásközpont a Falvak mécsese díjat adományozta Török Józsefnek a falvakon történő kulturális és helytörténeti tevékenysége elismeréséül.
A továbbiakban Elek György beszélgetett Török Józseffel a könyv megírásának történetéről, valamint annak tartalmáról. A szerző részleteket olvasott fel könyvéből, az esemény dedikálással ért véget.
Evenimente, Lansări de carte, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana