15. iulie 2014

Sătmărenii l-au comemorat pe Mihai Eminescu la Velyateno în Ucraina

Schimburile culturale dintre sătmăreni şi ucrainenii din raioanele vecine judeţului nostru, Vinogradov şi Hust, au deja o frumoasă şi rodnică tradiţie. Duminică, 15 iunie, o delegaţie sătmăreană reprezentativă pentru cultura judeţului nostru, compusă din Felician Pop, directorul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Liuba Horvat, vicepreşedinta Uniuni Ucrainenilor, George Negrea, cântăreţ de muzică folk şi Vlad Doroş cântăreţ de muzică populară, a efectuat o vizită în localitatea Velyateno la invitaţia directoarei şcolii, Jana Mikitiuk.
La Velyateno s-a sărbătorit duminică, închiderea anului şcolar 2013-2014, ocazie cu care profesorii şi elevii au fost prezenţi pentru a fi premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură şi diverse concursuri.
Directoarea şcolii, a facut în cadrul festivităţii de închidere şi o prezentare a unui film documentar cu toate deplasările efectuate de elevii şi profesorii şcolii, în România, moment urmărit cu foarte mult interes de toţi cei prezenţi.
De asemenea în cadrul evenimentului, delegaţia română a avut parte de o surpriză plăcută, Jana Mikitiuk, i-a premiat pe fiecare în parte cu câte o diplomă de mulţumire pentru colaborările culturale româno-ucrainene.
În semn de respect pentru tot ceea ce a realizat şi va realiza şi în viitor pentru aceste colaborări, şi delegaţia română i-a acordat o diplomă de excelenţă Janei Mikitiuk şi o plachetă jubiliară din partea Consilului Judeţean Satu Mare.
Sătmărenii au felicitat conducerea şcolii pentru rezultatele obţinute.
Având în vedere că în 15 iunies-au împlinit 125 de ani de la trecerea în eterenitate a poetului nostru naţional , Mihai Eminescu,Felician Pop a evocat figura geniului tutelar a românilor.

 

Evenimente, Manifestări culturale, Ştiri
About dede.g