3. aprilie 2023

Robert Laszlo – prezent la ședința Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.)

În perioada 23- 26 martie 2023, în Nowy Sącz (Polonia), a avut loc ședința Biroului Executiv a Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.). Din România au participat: Dorel Cosma- președintele Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.), Pahone Pop –trezorierul Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.) și Robert Laszlo – prim-vicepreședintele Asociației Naționale de Folclor din România (managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare).
Au participat membrii din 10 țări: România, Italia, Franța, Serbia, Polonia, Vietnam, Israel, Polonia, Ucraina, Cipru.
În şedinţa organizatorică a Biroului Executiv s-au discutat câteva aspecte în vederea organizării galei de premiere, I.G.F. Gold Star (Ex. Oscar în Folclor), și de asemenea câteva probleme legate de desfășurarea următoarelor manifestări cu caracter internaţional şi nu în ultimul rând, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma a ţinut să îi felicite din nou pe toţi cei care lucrează în folosul promovării culturii şi folclorului autentic.
În cadrul întâlnirii, delegaţii și-au prezentat un scurt bilanţ al activităţii întreprinse în anul 2022, precum şi obiectivele pentru anul 2023. La rândul său, prim- vicepreședintele Asociației Naționale de Folclor din România – Robert Laszlo a prezentat principalele festivaluri folclorice din județul Satu Mare, și a lansat invitația membrilor Uniunii Mondiale de Folclor ca următoarea ședință să se desfășoare în Satu Mare, la începutul lunii mai 2022, astfel sâmbătă 6 mai 2023, în avanpremierea festivalului folcloric „Sâmbra Oilor”, se vor decerna la Satu Mare, premiile IGF Gold Stars (Oscaruri în folclor).
Începând cu anul 2008, I.G.F. organizează poate unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale festive, premiile I.G.F. Gold Star (ex. “Oscar” în Folclor). Această manifestare se organizează în fiecare an în țări diferite. Anul acesta, Biroul Executiv I.G.F. a hotărât ca manifestarea să aibă loc în Satu Mare, România.
Din 2011 și până în prezent, președintele Asociației române este și președintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. cu sediul la Voiron ( Franța) și San Giovanni Rotondo ( Italia).
În urmă cu patru ani, în conducerea Asociației Naționale de folclor din România a fost ales și Robert Laszlo ocupând funcția de prim-vicepreședinte.
Ca semn al respectului pentru munca desfășurată, Biroul Executiv al Asociației Naționale de Folclor din România a decis mutarea sediului la Satu-Mare unde prim vice-președintele, Robert Laszlo are atribuții sporite inclusiv în raporturile cu Uniunea Mondială de Folclor I.G.F.
Evenimente, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana