25. septembrie 2017

Regal de folclor la festivalul „Io-s fecior din Medișa”

Duminică, 24 septembrie a avut loc în satul Medișa spectacolul folcloric, devenit deja tradiție, „Io-s fecior din Medișa”. Spectacolul s-a bucurat de un număr însemnat de locuitori din sat și din împrejurimi care au venit să urmărească programul pregătit cu mare atenție.
La eveniment au participat managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo, Szucs Szabolcs, primarul comunei Viile Satu Mare, consilierul judetean, Constantin Frent și primarul comunei Socond, Crasnai Ioan.
Spectacolul a debutat cu recitalul susținut de Vlad Crasnai, fiu al satului Medișa și principal promotor al evenimentului „Io-s fecior din Medișa”. Vlad a debutat în cariera muzicală la Palatul Copiilor Satu Mare sub coordonarea profesorului Nicu Miclăuș. În anii de activitate a urcat pe scenă alături de diferite ansambluri precum Ansamblul Ceatăra, Ansamblul Codrișorul din Satu Mare, Ansamblul Dorulețul și Ansamblul Mugurașii din Baia Mare.
Au urcat pe scenă Ansamblul județul Satu Mare „ Doruri Sătmărene!”, Diana Tătăran, Raul Nistor, Denisa Botiș, Malvina Madar Iederan și Dăntăușii din Cuța și Soconzel.
Managerul Centrului de Creație, Robert Laszlo l-a felicitat pe Vlad Crasnai pentru inițiativa pe care a avut-o în urmă cu mai mulți ani, de a organiza acest eveniment declarând că așa este normal ca tinerii să își promoveze satele de unde vin, iar locuitorii să își promoveze valorile locale.
Programul artistic a fost încheiat de Sorin Buc.
Evenimentul a fost organizat de Județul Satu Mare, Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Viile Satu Mare.

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g