24. március 2014

Recitatio szavalóverseny

A Hagyományos Kultúrát Megörző és Támogató Központ, a Szatmár Megyei Könyvtár és az Észak-Nyugati Írók Egyesülete által támogatott szavalóversenyt immár nyolcadik alkalommal rendezték meg Szatmárnémetiben. Az eseménynek ezúttal a Dinu Lipatti Filharmónia előadóterme adott otthont. A Recitatión a diákok szatmári költők verseivel állhatnak színpadra. A verseny kimondott célja, hogy ezáltál népszerűsítsék a szatmári szerzőket, próbálják meg az irodalom iránt érdeklődők figyelmét műveikre irányítani.

A négy tagú zsűri – melynek soraiban ott volt Méhes Kati, a Harag György Színtársulat színművésze is – értékelését követően Dan Coza, a Mihai Eminescu Gimnázium diákja nyerte az első helyet. A második helyen Telegdi Áron Mihaly Roxana Mihaelával, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákjával osztozott, míg a harmadik helyen Fogas Sergiu (Nagykárolyi Elméleti Líceum) és Sichet Madalina Alina (Nagytarnai Elméleti Líceum) végzett.

Dícséretben részesült többek között a Református Gimnázium diákja, Pop Titusz, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója, Gergely Noémi valamint a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont hallhatója, Jank Anna.

forrás www.szatmar.ro

Stiri_HU
About admin