26. octombrie 2022

POETUL ION VĂDAN – COMEMORAT LA GELU, SATUL SĂU NATAL

În organizarea Primăriei și Consiliului Local Terebești, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Liga Pensionarilor „UNIREA” Satu Mare, joi 20 octombrie 2022 a avut loc o acțiune de comemorare a poetului Ion Vădan, fiul al satului Gelu.
Manifestările au debutat în biserica din Gelu, unde preotul paroh local, Marius Bota a ridicat un parastas de pomenire a celui care în urmă cu zece ai a trecut în lumea celor drepți.
Evenimentul dedicat lui Ion Vădan a continuat la Căminul Cultural din Gelu în prezența lui Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și promovarea Cukturii Tradiționale Satu Mare, Felician Pop – președintele UZPR filiala Satu Mare, președintele Ligii Pensionarilor Unirea – Ioan Florescu, primarul comunei Terebești – Mariana Avorniciții, membrii ai corului Ligii Pensionarilor.
Toți cei care au luat cuvântul au evidenția activitatea creatoare, și nu numai, a celui care a fost poetul Ion Vădan. Momentele artistice au fost asigurate de: Corul Pensionarilor și de folkistul Adrian Lupescu.
Evenimente, Manifestări culturale, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana