8. septembrie 2015

Moţii au fost sărbătoriţi la Marna

moti marna

Festivalul Moţilor de la Marna a ajuns la cea de-a treia ediţie. Duminică, 6 septembrie au avut loc, în deschiderea evenimentului, depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu și al Pelaghiei Roşu de către oficialităţile locale şi judeţene.

Duminică, 6 septembrie a avut loc la Marna, Festivalul Moţilor eveniment prin care a fost comemorat Avram Iancu eroul nostru naţional. Ceremonia a început cu un moment artistic oferit de tulnicăresele din localitate, iar mai apoi a avut loc un Parastas de pomenire oficiat de către un sobor de preoţi. Au urmat apoi depuneri de coroane şi jerbe la bustul ridicat în cinstea lui Avram Iancu.

Festivalul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Primăriei Sanislău, Muzeului Judeţean şi Centrului pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Satu Mare. Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef a fost prezent şi el la acest eveniment şi s-a arâtat încântat de faptul că moţii din judeţ au reuşit de-a lungul timpului să-şi păstreze obiceiurile şi tradiţiile, cântul şi portul popular.

Programul evenimentului a fost unul divers iar pe scenă au evoluat artişti precum: Angela Munteanu, Bianca Timiş, Nicu Pop, Anamaria Florescu şi Ansamblul Folcloric VERGELUL din Oradea.

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g