11. martie 2016

Medalionul Cultural Aniversar „Claudia Popdan- 80

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Școala de Arte și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare vineri, 11 martie a avut loc Medalionul Cultural Aniversar „Claudia Popdan- 80”, la sediul Școlii de Arte.

Claudia Popdan – Basarabeancă de origine, Claudia Popdan, născută Lisnic, a văzut lumina zilei în data de 11.03.1936, în localitatea Cobâlea (azi Republica Moldova).

A fost o elevă eminentă şi părinţii se hotăresc să-și urmeze studiile la Liceul Pedagogic din Satu Mare. Talentul deosebit şi vocea clară şi frumoasă determină dascălii să o sfătuiască să urmeze Conservatorul de Muzică din Cluj. Între timp se cunoaşte cu artistul plastic Ion Popdan cu care se căsătoreşte în anul 1965. După absolvirea Conservatorului este repartizată la Teatrul din Baia Mare ca solistă vocală.

Din anul 1966 a predat la Şcoala Populară de Arte din Municipiul Satu Mare, iar între anii 1974-1978 a fost numită directoare la Liceul de Muzică, îndeplinind şi funcţia de Secretar de Muzică la Filarmonica de Stat.

A fost prezentă în viaţa culturală a municipiului fie ca solistă de muzică la diferite spectacole şi recitări, fie ca dirijor. Claudia Popdan fiind timp de 27 de ani dirijorul corului mixt „Gaudeamus”.

A colaborat cu pianişti deosebiţi din România ca şi Weis Ferdinand şi Rónai István, a prezentat Lieduri de Ludvig van Bethowen, şi Claude Debusy.

claudia popdan (1) claudia popdan (2) claudia popdan (3)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g