16. iunie 2022

Medalion Cultural „Paul Grigore- 70” IN MEMORIAM

Marţi 17.05.2022, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Cămărzana au organizat Medalionul Cultural „Paul Grigore-70 IN MEMORIAM”.
Paul Grigore s-a născut la 17 mai 1952 în Cămărzana şi a decedat în data de 3 iunie 1989 la Bucureşti. A debuat publicistic în revista „Astra” cu un articol de critică literară. Debutul editorial este postum cu volumul de poezie „Anluminură” (Ed. Litera, 1991). A colaborat cu poezii şi articole de critică literară la revistele: Astra, Amfiteatru, Cariatide, Poesis, Steaua şi altele.
Medalionul a început prin depunerea de coroane la mormântul poetului, apoi grupul de scriitori a fost condus de primarul comunei Florin Ionici, la Şcoala Generală Cămărzana.
Evenimentul a fost deschis de directoarea şcolii doamna Gabriela Brândușe şi primarul comunei în prezenţa unui grup de elevi şi a scriitorilor participanți.
Moderatorul evenimentului, poetul Felician Pop a vorbit despre oamenii de cultură care fac cinste comunei (Iacob Dance, reputat folclorist şi artistul plastic V. Ionici) şi despre faptul că ei nu pot fi uitaţi ci dimpotrivă, ei trebuie să devină emblematici pentru locurile din care vin.
Despre Paul Grigore, scriitor cu un destin tragic, au vorbit poeţii care l-au cunoscut: George Vulturescu, Ioan Nistor şi criticul Alexandru Zotta. Elevii şcolii au evocat şi ei biografia poetului Paul Grigore.
La eveniment au participat membrii Cenaclului Cronograf: Loredana Ştirbu, Cornelia Bălan Pop, Georgeta Govor, Claudiu Govor, Mihai Sas, Adrian Lupescu, Gheorghe Cormoş iar din partea Direcţiei de Cultură Satu Mare, Ioan Moldovan, iar din Bixad prozatorul Ioan Finta.
Evenimente, Manifestări culturale, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana