3. noiembrie 2023

Luminătorii Satelor – ediția a XIII -a

Intrată deja în tradiția culturală a Sătmarului, manifestarea ,,Luminătorii Satelor”, unică în țară, răsplătește în fiecare an personalitațile culturale locale care și-au adus contribuția la dezvoltarea spirituală a comunităților din care provin.
Ediția din acest an va avea loc miercuri 8 noiembrie 2023, ora 17:00, la Casa Meșteșugarilor, str. Ștefan cel Mare nr. 18, Satu Mare, în cadrul căreia vor primi titlul de ,,Luminător al Satelor”, 10 sătmăreni.
În cadrul evenimentului va fi omagiată Emilia Zamfira Grosoș, meșter popular în arta țesutului, a creării costumului tradițional codrenesc, laureată cu titlul de „TEZAUR UMAN VIU” 2022.
În cadrul acestui eveniment au fost premiate personalităţile locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin.
Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidenţiaţi oamenii care prin eforturile lor au luminat viaţa culturală a comunităţilor din care provin, de a recunoaşte public meritele acestor oameni.
Luminătorii satelor au fost şi vor rămâne modele pentru toţi cei care pot conştientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Judeţul Satu Mare este singurul din ţară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale şi spirituale de pe întreg cuprinsul judeţului.
Ar putea fi o imagine cu text
Toate reacţiile:

Robert Laszlo, Bianca Cionca şi alţi 19

Evenimente, Manifestări culturale, Manifestări etnofolclorice, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana