19. februarie 2015

Lansare de carte la Tarna Mare

Miercuri 18 februarie la Biblioteca din Tarna Mare a avut loc lansarea cărţii „Povestiri şi legende toponimice”, aparţinând dăruitei profesoare Doina Molnar, autoare a mai multor cărţi legate de trecutul, obiceiurile şi spiritualitatea acestor locuri.

Din partea Consiliului Judeţean a participat, Felician Pop consilierul preşedintelui Adrian Ştef. Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a fost reprezentat de directorul acestuia, Robert Laszlo, iar din partea editurii Citadela, a fost prezent directorul Aurel Pop.

Cartea Doinei Molnar este o fericită întregire a tabloului spiritual din Tarna Mare , iar legendele, povestirile şi baladele constituie valoroasele recuperări pentru tezaurul etnografic al zonei.

Pentru râvna depusă în acest domeniu, autoarea Doina Molnar a fost recompensată cu o Diplomă de Excelenţă din partea Consiliului Judeţean şi CJCPCT.

Despre autoare şi cartea ei au vorbit: Felician Pop, Robert Laszlo, Aurel Pop, Vasile Cionca Todincă, poet popular din Valea Seacă, poetul Ioan Belbe din Turţ şi profesorul Ioan Popa Bota.

Manifestarea organizată de bibliotecara Mariana Conioşi a fost una memorabilă, mai ales că în final, membrii Ansamblului Folcloric „Florile Tărnii” au prezentat un program folcloric oşenesc de mare ţinută.

Vorbitorii au apreciat faptul că, prin cărţile dedicate acestor meleaguri, Tarna Mare este deja una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate zone folclorice ale judeţului.

Profesoara Doina Molnar a mulţumit pentru distincţia şi aprecierile făcute la adresa ei şi a promis că pe viitor va mai publica o carte menită să completeze profilul identitar al aşezării.

asdad

Ştiri
About dede.g