10. iunie 2014

Festivalul Primăvara Artelor, ediția a II-a

Festivalul Primăvara Artelor, ediția a II-a,organizat de Centrul Cultural de Creație Satu Mare, a avut loc la data de06.06.2014 la Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare. Zeci de tineri sătmăreni au fost nominalizați și premiați pentru talentul de care dau dovadă.

În deschidere, directorul Centrului de Creație, Felician Pop, a afirmat că acest festival are menirea de a atrage atenția asupra unor tineri excepționali și în care Consiliul Județean își pune speranța viitorului.

”Acest festival are menirea de a atrage atenția asupra unor tineri excepționali, pentru că noi premiem numai tineri excepționali, care s-au remarcat într-un fel sau altul, care au deja o identitate și în care Consiliul Județean Satu Mare își spune speranța viitorului”, a declarat Felician Pop.

Evenimentul a debutat cu un program artistic în care tânăra sătmăreancă, Raluca Dumitru, elevă în clasa a 7-a și remarcată anul acesta de către directorul Felician Pop a interpretat vocal și instrumental piesa ”Ochii tăi”,  impresionând publicul cu farmecul și vocea ei minunată.

De asemenea au urmat și alte talente, printre acestea numărându-se Ștefania Hotca, Marian Buzilă și Nagy Norbert, tineri sătmăreni care au reprezentat Satu Mare în numeroase concursuri și spectacole.

Invitați la această gală ca să încânte publicul au fost interpreții Petrică Mureșan, George Negrea, Vlad Doros și trupa DOTS.

Printre nominalizați au fost soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale și recitatori. Premierea a fost făcută de către Alexandra Catargiu și Robert Laszlo, care au înmânat diplome, premii în bani și insigne celor 37 de laureați.

Evenimentul Primăvara Artelor ediția a II-a a fost finanțat de Consiliul Județean Satu Mare.

Manifestări culturale, Ştiri
About admin