8. septembrie 2015

Festivalul Naționalităților de la Bogdand

Duminică, 6 septembrie a avut loc cea de-a 25- a ediţie a Festivalul Folcloric al Naţionalităţilor din Bogdand. Deşi vremea a fost capricioasă, zeci de localnici s-au adunat la scena amplasată pentru a admira spectacolele pregătite în cinstea lor.

Organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare în colaborare cu Primăria şi Consiliul local Bogdand, evenimentul a scos în evidenţă tradiţiile şi obiceiurile multiculturale din judeţ.

Alături de locuitorii comunei Bogdand şi de oaspeţii lor la această sărbătoare au mai participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef , prefectul Eugeniu Avram, directorul Centrului de Creaţie Robert Laszlo respectiv senatorul Pataki Csaba.

Unul dintre cei mai emoţionaţi oaspeţi ai acestui eveniment a fost prefectul judeţului Eugeniu Avram care a crescut pe aceste meleaguri ale comunei Bogdand şi a ţinut să fie alături de consătenii lui la moment de sărbătoare.

Manifestările au debutat cu o paradă a costumelor populare, urmată de festivitatea de deschidere. Mai apoi, pe scenă au evoluat formaţii de dansuri populare maghiare precum: „Roszmalint” din Bogdand, „Berekenye’ din Cehu Silvaniei şi „Bekek” din Berveni. De asemenea pe aceeiaşi scenă au încântat publicul prezent şi formaţiile de dansuri „Ceatăra” din Carei şi „Gemeinsam” din Satu Mare.

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g