7. mai 2019

Festivalul Folcloric „Sâmbra Oilor” la cea de-a LXIII – a ediție

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Agriș și Formația de dansuri „Egri Csodaszarvas” organizează duminică 5 mai 2019, Festivalul Folcloric al dansului maghiar „Orgona” în localitatea Agriş, a ajuns la cea de a IX-a ediție.
Programul se va desfășura astfel: de la ora 1400 , defilarea formațiilor în porturi populare, iar de la ora 1600 are loc un program artistic susținut de formațiile participante.
Participă formații de dansuri populare din județ, precum și din alte județe, dar și formații de dansuri de peste hotare, din localitățile înfrățite cu comuna Agriș. Manifestarea se desfășoară în căminul cultural din localitate.
Menționăm că succesul edițiilor din anii trecuți a fost sporit și de faptul că festivalul ”Orgona” de la Agriș este singura manifestare de gen la care se defilează cu căruţele tradiționale, iar numărul participanților crește pe an ce trece.

Ştiri
About dede.g