22. august 2014

Festivalul folcloric Oţeloaia a ajuns la a 58-a ediţie

Duminică, 17 august în inima codrului, langă lacul din zona de agrement, Oțeloaia a avut loc cea de-a 58 ediție a Festivalului Folcloric cu același nume. Anul acesta tradiționalul festival s-a desfășurat într-un loc mai aparte din cauza unor lucrări de modernizare a zonei de agrement, dar proprietarul locului spune ca în anii de urmează festivalul își va putea relua vechiul loc. Vremea a fost minunată prilej cu care mii de codreni și nu numai s-au strans să-și  urmărescă artiștii preferați care au interpretat minunatele cântece condrenești. Festivalul Oțeloaia este  cel mai vechi eveniment din județul Satu Mare. La deschiderea evenimentului au fost prezente oficialități locale și județene președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul comunei Homoroade, Ardelean Simion, directorul Centrului Județean pentru Provomovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, Felician Pop și alți directori de instituții.

În cuvântul lor, oficialităţile au subliniat importanţa acestei manifestări în păstrarea culturii şi a portului popular codresc.

Preşedintele Adrian Ştef i-a asigurat pe localnici de tot sprijinul Consiliului Judeţean, amintind de modernizarea drumului.

Manifestarea a fost organizată de către Consiliul Judeţean, prin Centrul de Creaţie. Ediţia din acest an a manifestării s-a bucurat şi de sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Programul a inclus momente artistice susţinute de: Grupul folcloric Homoroade, Nicolae Mureșan, Ansamblul folcloric ”Ceatăra” Carei, Ansamblul folcloric ”Cununița Năzdrăvană”, Ansamblul folcloric ”Cununița”,  Formația de dansuri din Giorocuta,  Formația de dansuri ”Codrulețul” Tășnad, Formația de dansuri ”Dănțăușii Codrului” Soconzel, Malvina Madar Iederan, Ansamblul folcloric ”Cetatea Codrului” Ardud şi  Formația de dansuri din Recea (Maramureș).

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g