9. septembrie 2021

Festivalul Folcloric al Naţionalităţilor de la Bogdand – ediția 30

Duminică 5 septembrie 2021, a avut loc cea de-a 30 – a ediţie a „Festivalului Folcloric al Naţionalităţilor” de la Bogdand, eveniment organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare în colaborare Primăria şi Consiliul Local Bogdand.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: primarul comunei Bogdand- Aurel Bojan, președintele Consiliului Județean Satu Mare- Pataki Csaba, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare- Cristian Valer Beșeni, subprefectul – Radu Bud, deputatul- Adrian Cozma, deputatul Nagy Szabolcs și managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare- Robert Laszlo. Au onorat cu prezența primarii din: comuna Turț – Ioan Irime, comuna Socond- Nicolae Cornea Mare, comuna Acâș – Balogh Tibor, cât și consilierul județean – Beniamin Kira. Prezentatoarea evenimentului a fost Nagy Katalin – fiică a satului.
„Festivalul Folcloric al Naţionalităţilor” din Bogdand a pornit din iniţiativa profesorului şi etnografului Sipos Laszlo, instructorul formaţiilor ,,Rozsmalint” din localitate, în colaborare cu specialiştii de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Satu Mare.
Festivalul a avut un program complex care a cuprins: depuneri de jerbe la casa memorială a lui Sipos Laszlo, și o paradă a portului popular specific fiecărei naţionalităţi (română, maghiară, şvăbească, rromă), o expoziţie a meşterilor populari, şi un spectacol folcloric. Cu această ocazie, a fost lansat și un album aniversar, dedicat celei de-a 30 – a ediții a festivalului.

Galerie foto AICI

PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana