20. august 2017

Festivalul Codrenesc „Oțeloaia” – 20 august 2017

Tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații.
În fiecare an, la sfârșitul verii, Festivalul Codrenesc de la Oțeloaia, un adevărat nestemat pe harta folclorică a județului nostru, aduce în atenția sătmărenilor, în primul rând, tradiții și obiceiuri străvechi.
Cea de-a 61-a ediție a Festivalului Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc ”Oțeloaia” s-a desfășurat duminică, 20 august.
La eveniment au luat cuvântul, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, managerul Centrului de Creație Robert Laszlo, primarul Comunei Homoroade, Simion Ardelan precum și alte oficialități.
Lacul Oțeloaia din comuna Homoroade este unul dintre cele mai frumoase locuri ale județului Satu Mare. Pe lângă cadrul natural deosebit, locul atrage turiști și datorită amplei sărbători codrenești ce are loc aici în fiecare an la sfârșitul verii.
Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc de la Oțeloaia, o adevărată nestemată pe harta folclorică a județului nostru, este de altfel cel mai vechi festival din județul Satu Mare, eveniment care se organizează încă din anul 1957.
Festivalul Codrenesc de la Oțeloaia este un splendid prilej unde sunt prezentate cântecul și dansul popular, datinile și obiceiurile străvechi. Oțeloaia a devenit în timp spațiul consacrat unde anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în toată splendoarea și unicitatea sa.
Spectacolul susținut de interpreți, ansambluri folclorice și grupuri de dansatori a avut loc pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oțeloaia. În program au fost: Grupul folcloric ,, Homoroade’’; Ansamblul folcloric ,,Cununița’’ și ,,Cununița Năzdrăvană’’ Leontina Dorca și Maria Carmen Sas; Malvina Madar Iederan și Dănțăușii din Soconzel și Cuța; Mugurașii Codrului din Giorocuta; Marian Buzilă; Ansamblul Folcloric al Județului ,,Doruri Sătmărene’’ – Silvia Șuth, Teodora Bota și Darius Câmpean; Romina Sârbe și Cristian Totpati; Ansamblul Folcloric „Codrișorul” de la Palatul Copiilor Satu Mare; Angela Buciu; Ansamblul Folcloric ,,Ceatăra’’ din Carei și Ana Holdiș Pop; Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii”; Ansamblul Codrișorul din Asuajul de Sus.
Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc de la Oțeloaia are numeroase semnificații, prin acesta fiind prezentate cântecul și dansul popular, datinile și obiceiurile străvechi, arta lemnului, fiind considerat locul tradițional de întâlnire a tuturor comorilor folclorului codrenesc.

Mai multe fotografii AICI

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g