4. septembrie 2019

Expoziție de sculptură al artistului din Târgu Mureș- Duha László

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în Galeria de Artă a institutiei, miercuri 4 septembrie, a avut loc vernisajul expoziției de sculptură al artistului din Târgu Mureș Duha László.
Lucrările au fost prezentate de către: managerul instituției – Robert Laszlo, președintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest- Felician Pop și Enyedi Ștefan – referent C.J.C.P.C.T. Satu Mare.
Laszlo Zita – acriță la secția maghiară a Teatrului de Nord a recitat un poem, iar pe urmă alături de Hencz Jozsef a susținut un dialog de muzică și poezie.
Duha László execută statui de dimensiuni mici, inspirate din motivele codexurilor armenești, folclorului maghiar sau uneltele casnice de lemn, decorând cu figuri vegetative, zoomorfe și antropologice.

Artistul este membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş din 1987.
Practică sculptura în lemn din anul 1967.
Organizează expoziţii personale de sculptură în lemn în anii 1993, 1996, 1998 şi 2003 în Sala de expoziţii ,,Unirea” din Târgu-Mureş, iar în anii 2002 şi 2005 în municipiul Reghin. Între anii 1982 şi 1985 participă la expoziţiile de grup ale cadrelor medico-sanitare din municipiul Târgu-Mureş.
În anul 1985, a fost distins cu premiul III la etapa judeţeană a Festivalului Naţional de artă plastică.
În anii 2003, 2004 şi 2005 participă cu lucrări de sculptură la Expoziţia Judeţeană de artă populară şi meşteşuguri tradiţionale organizate în Sala ,,Unirea” de către Centrul Judeţean pentru Valorificarea Culturii Tradiţionale Mureş.
Are lucrări în colecţii particulare din ţară şi din Ungaria, Germania, Elveţia, Suedia, Israel şi Canada.
Despre lucrările lui şi expoziţii au apărut articole în ziarele ,,Vörös Zászló”, ,,Népujság” şi ,,Cuvântul liber” şi este prezent în volumul ,,Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş 1977 – 2004”.

PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About dede.g