2. august 2017

Expoziție de pictură semnată Aurel Țenț

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală Sătmărenii și cu sprijinul Consiliului Județean, a organizat miercuri, 2 august în Galeria de Artă a instituției, vernisajul expoziției „Din Lada de Zestre” al pictorului Aurel Țenț.
La acest eveniment au vorbit despre marele artist, Aurel Țenț, managerul instituției, Robert Laszlo, pictorul Kovacs Emil Lajos precum și alți invitați.
Aurel Țenț este foarte activ, de numele dânsului se leagă nenumărate expoziţii personale şi de grup atât în judeţ, în ţară cât şi în străinătate.
Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă.
Artistul ajuns la o vârstă respectabilă, dovedeşte o îndrăzneală şi agerime de spirit, cum rar găseşti la veterani. Tehnica folosită, la limita între grafică şi pictură, cu un desen grijuliu, dar nu figurativ cu dinadinsul, în culori potrivite tematicilor şi migălos echilibrate, surprinde prin omniprezenţa unor linii subţiri, abia creionate, traversând cadre întregi. La portrete, uneşte trăirea artistică şi cea mistică în stilul specific dânsului.
Folkistul sătmărean George Negrea a oferit câteva momente muzicale celor prezenți.

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g