26. ianuarie 2022

Expoziția “Fotografia – document etnografic” la Centrul de Creație

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Consiliul Județean Cluj a organizat luni 17 ianuarie 2022, în Galeria de Artă a Centrului de Creație Satu Mare, expoziția “Fotografia – document etnografic”.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Robert Laszlo – managerul C.J.C.P.C.T Satu Mare, Adriana Irimieș – managerul C.J.C.P.C.T Cluj, Adelin Cristian Ghiarfaș – viceprimarul municipiului Satu Mare, Zamfir Danciu – directorul Direcției Județene de Cultură Satu Mare, Felician Pop – președintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, Consuela Bendea- consultant artistic C.J.C.P.C.T Cluj, iar tânărul cantautor- Adrian Lupescu a interpretat o piesă folk dedicată memoriei dr. Vasile Lucaciu.
Peste 60 de fotografii etnografice selectate pentru ediția a XVIII-a a Concursului F-DE, alături de cele 11 imagini laureate ale ediției, vor purta publicul sătmărean prin satele noastre aflate la început de mileniu. Unele din aceste comunități își păstrează tradițiile și un mod de viață ancestral, altele fac eforturi pentru ca acestea să nu se piardă, conștiente de importanța salvgardării tezaurului material și imaterial.
Concursul naţional „Fotografia – Document Etnografic” (F-DE), organizat în parteneriat cu ArtImage, este nucleul proiectului clujean F-DE care urmărește promovarea culturii tradiționale prin intermediul fotografiei etnografice și susținerea fotografilor pasionați de lumea satului. Fiind un proiect itinerant, F-DE a fost prezentat în peste 20 de orașe din România, dar și străinătate: Polonia, Serbia, Ungaria, Franța, Italia și Canada.

FOTO AICI:

Evenimente, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri, Vernisaje de expoziţii
About Stirbu Loredana