16. februarie 2024

Doi scriitori sătmăreni au fost în mijlocul elevilor de la Liceul de Arte Arte ,,Aurel Popp”

În cadrul parteneriatului de promovare a lecturii Tinerețea cărții-cărțile tinereții pe care CJCPCT Satu Mare îl are cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, luni 18 decembrie 2023, a avut loc o întâlnire a scriitorilor sătmăreni Loredana Știrbu și Felician Pop cu elevii clasei a noua de la Liceul de Arte ,,Aurel Popp” Satu Mare. Întâlnirea a fost moderată de profesoara de limba română Ileana Bonta, iar dialogul purtat a fost unul incitant și plin de prospețime. Felician Pop a vorbit despre legătura sinestezică dintre literatură, artele plastice și muzică, subliniind faptul că rezistă în timp, doar acele opera, indiferent de forma de expresie, care se nasc dintr-un fior sincer și lăuntric.
Loredana Știrbu a vorbit despre magia pe care lectura o are asupra vieții tinerilor și amprenta pe care o lasă în evoluția lor.
La rândul lor, elevii s-au arătat interesați de etapele creației literare de forța universului lăuntric în conturarea unei lumi imaginare.
Doamna profesoară Ileana Bonta a mărturisit că aceste întâlniri sunt extrem de benefice pentru educația tinerei generații.
Evenimente, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana