15. februarie 2016

Directorul artistic al instituției noastre, Petrică Mureșan – Omul anului 2015

Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mureșan, directorul artistic al instituției a fost desemnat omul anului 2015 în cadrul Galei Laureaților Sătmăreni, eveniment ajuns la cea de a opta ediție, ce s-a desfășurat în această seară la Filarmonica ”Dinu Lipatti”. El a fost ales din cei 40 de nominalizați pe diferite categoriide activitate.

Petrică Mureșan, vizibil surprins de primirea acestui premiu, a mulțumit atât celor care l-au nominalizat și care au organizat această Gală, cât și sătmărenilor, fără aportul cărora nu ar fi ajuns niciodată în postura în care s-a aflat în această seară.

Tot în cadrul Galei Laureaților Sătmăreni au mai fost decernate alte zece premii de excelență și anume Corului ”Solemnis”, actorului Carol Erdos, profesorului de fizică Aurelian Iliescu, directorului Muzeului Județean, Felician Pop, muzeografului Hago Attila Nandor din Carei, scriitorului Jank Karoly, profesorului de religie Higyed Gyongyi, interpretei Tincuța Fernea, profesorului de muzică Csendes Ștefan, precum și sportivilor Samel Lorand (judo) și Burya Patrick (karate).

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a afirmat în cadrul Galei Laureaților Sătmăreni, că este premiată excelența. ”Gala Laureaților este o confirmare a faptului că Județul Satu Mare are oameni de mare valoare, oameni care ar merita să fie promovați mult mai vizibil. Îi felicit pe toți cei premiați în cadrul galei de azi și le urez succes tuturor care aspiră la aceste premii pentru anii viitori. Premiem oameni care au promovat valorile culturale și istorice a acestei zone, oameni care au fost promotorii unor evenimente care au rămas în istorie. Gala ne reconfirmă faptul că putem crede în valori”, a spus Ștef.

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g