6. februarie 2015

Cultura bistrițeană prezentă la Centrul de Creație

După ce oamenii de cultură din Satu Mare au prezentat judeţul şi cultura sătmăreană la Bistriţa, astăzi a venit oamenilor de cultură din Bistriţa-Năsăud să le împărtăşească sătmărenilor o parte din cultura lor. Evenimentul intitulat “Seară de literatură şi muzică” a avut loc la Centrul de Creaţie din Satu Mare.

În calitate de gazdă, Felician Pop, consilierul preşedintelui CJ Satu Mare, Adrian Ştef, le-a transmis un bun venit oaspeţilor pe care îi consideră prieteni, exprimându-şi convingerea că acum se va cimenta o relaţie între cele două judeţe, care va continua şi va fi sporitoare pentru ambele părţi.

“Această vizită se constituie un bun demers al unui alt fel de a face cultură, nu la Bistriţa, ci la Satu Mare. Când mi-am lansat cartea “Turn desfrunzit” în mai multe oraşe din judeţele vecine, mi-am dat seama cât de important este ca un scriitor sătmărean să aibă posibilitatea să-şi prezinte creaţiile dincolo de limitele municipiului Satu Mare, pentru că intri într-un fel de competiţie şi oamenii care îţi citesc cartea poate că pot să aibă o părere mai pertinentă şi mai exactă”, a spus Felician Pop.

Scriitorul a spus că sătmărenii sunt datori Bistriţei pentru numele oamenilor care au luminat viaţa culturală sătmăreană, amintindu-i pe Dariu Pop şi Vasile Scurtu.

”Am început în urmă cu ceva timp ideea unor colaborări în această sferă atât de frumoasă a culturii. Am plecat de la poezie, literatură, sperăm să extindem această latură a literaturii atât de variată şi cu alte genuri, motiv pentru care şi astăzi ne-am gândit să venim nu doar cu partea scrisă”, a spus directorul Centrului Cultural Municipal George Coşbuc Bistriţa, Dorel Cosma.

În cadrul serii de literatură şi muzică a fost prezentat o expoziţie fotografică seamnată de artistul Ovidiu Lazăr, au avut loc momente artistice susţinute de Florin Vlad iar scriitorii bistriţeni Dorel Cosma, Elena M. Cîmpan, Menuţ Maximinian, Victoria Fătu Nalaţi, Ştefan Veşcar şi-au prezentat creaţiile.

DSCN9376 DSCN9378 DSCN9380 DSCN9382 DSCN9383 DSCN9389 DSCN9393 DSCN9396

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g