4. noiembrie 2019

Concert Aniversar Ana Holdiș Pop – 40 de ani de cântec

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Asociația „Prietenii Școlii din Lucăceni”, Hora Tv, iTV și Informația Zilei a organizat, duminică 3 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare Concertul Aniversar Ana Holdiș Pop – 40 de ani de cântec.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: managerul instituției, Robert Laszlo, președintele Asociației Scriitorilor de Nord – Vest, Felician Pop precum și sărbătorita, Ana Holdiș Pop.
Pe scenă au evoluat: Ana Holdiș Pop, Sava Negrean Brudaşcu, Nicolae Mureşan, Petrică Mureşan, Mariana Stănescu, Vasile Coca, Anghelina Timiş Lung, Andrei şi Ştefan Petreuş, Hermina Marc Iluţi, Rafila Bărbos, Radu Ciordaş, Maria Petca Poptean, Mihai Papariga, Maria Tripon, Florin Borobei, Aniela Tegzeş, Vlad Jurchiş, Laura Bakk, Georgiana Marina , Ansamblul folcloric al Judeţului „Doruri sătmărene”, Ansamblul folcloric „Tradiţii maramureşene”, Ansamblul folcloric ”Ceatăra”din Carei. Acompaniază orchestra „Rapsodia bihoreană” – dirijor profesor Liviu Buțiu.
În cadrul evenimentului s-a lansat și cartea „Ana Holdiș Pop – o viață de cânt și dor” – volum scris de Ioana Vladimirescu și CD ul „Cânt la lume că mi-i dragă”
Ana Holdiș Pop este – de atâtea decenii – un nume de referință pentru melosul nostru popular. A cules cu răbdare și pasiune cântece străvechi și le-a dat o nouă strălucire, picurată prin vocea ei solară și dulce precum mierea cerului și luminos precum aurul pământului. Cântece duioase, așa cum este și sufletul ei.
Pentru că ea nu cântă din vârful buzelor, ci din adâncul inimii ei frumoase și generoase. Trăiește frumos și cântecul ei, este plin de căldură și emoție pură. Ana știe prea bine că prin cânt, omul se eliberează și se tămăduiește, că poate atinge semețele piscuri ale trăirii esențiale. Dincolo de clișee și convenții, de fraze stupide și oarbe, iată că există o dimensiune umană de care doar norocoșii sorții pot avea parte. Bucuria de a cânta și bucuria de a o asculta se împletesc într-o dimpreună trăire, cu aroma eternității condensate în melodiile ei minunate.

Galerie FOTO 

PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About dede.g