14. mai 2015

Caravana Culturii Sătmărene a poposit la Carei

În data de 11 mai 2015, în incinta Castelului Karolyi din Carei ,s-a desfăşurat prima manifestare a Caravanei Culturii Sătmărene, eveniment de prezentare a Centrului Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, sub egida Consiliului Judeţean Satu Mare.

Anul acesta instituţia şi-a propus să prezinte un segment de multiculturalitate,atât de reprezentativă judeţului Satu Mare, invitând trei formaţii de dansuri populare aparţinând a trei naţionalităţi care convieţuiesc pe aceste meleaguri: Ansamblul „ Ceatăra Carei” cu dansuri codreneşti, Formaţia „Rekettye” care a prezentat dansuri maghiare şi Formaţia „Rotte Rose” cu dansuri germane.

Prin dansurile prezentate, publicul a reuşit să surprindă diversitatea elementelor coregrafice dar şi pe cel al portului popular.

În  cadrul aceleiaşi manifestări, tineriii prezenţi au fost iniţiaţi în tainele a două meşteşuguri populare, pielăritul, prezentat de un artist renumit, meşterul pielar Levai Jozsef şi pictura pe lemn, prezentată de artista Reiz Agnes.

Doritorii au reuşit să execute câte o piesă artizanală pe care apoi le-au luat cu ei, ca o primă dovadă a mincii lor de viitori meşteri populari.

caravana-culturii (1) caravana-culturii (2) caravana-culturii (3) caravana-culturii (4) caravana-culturii (5) caravana-culturii (6) caravana-culturii (7) caravana-culturii (8)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g