24. februarie 2014

Caravana Culturii Sătmărene a demarat la Ardud

„Caravana Culturii Sătmărene”, aflată la a V-a ediţie, a demarat în data de 24 martie la Ardud şi se va desfăşura în perioada 24 martie -13 aprilie. Evenimentul este organizat sub egida Consiliului Judeţean Satu Mare în colaborare cu instituţiile de cultură: Muzeul Judeţean Satu Mare, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Biblioteca Judeţeană Satu Mare, Şcoala de Arte Satu Mare, Teatrul de Nord Satu Mare, primăriile, casele de cultură etc.
Deschiderea oficială a Caravanei Culturale Sătmărene a fost prezentată de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, alături de ei fiind şi primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma şi directorii instituţiilor de cultură din judeţul Satu Mare. Biblioteca Judeţeană Satu Mare a fost reprezentată de directorul adjunct, Robert Laszlo.
„Evenimentul Caravana Culturii Sătmărene a fost creat pentru a atrage tinerii sătmăreni, dar nu numai şi propunerea era ca aceste instituţii de cultură să ajungă mai aproape de tineri. Pentru foarte mulţi locuitori din judeţ este un inconvenient deplasarea, iar prin această caravană prezentăm sătmărenilor ce facem cu banul public în domeniul cultural”, a declarat preşedintele CJ, Adrian Ştef.
În cadrul „Caravanei Culturii Sătmărene” vor avea loc lansări de cărţi, expoziţii, spectacole de teatru pentru adulţi şi copii, spectacole de muzică uşoară şi populară.

Evenimente, Ştiri
About dede.g