16. februarie 2024

„Călătorim păstrând tradiția” – ediția a II- a

Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, și Casa Corpului Didactic Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a desfășuat cea de-a doua ediție a proiectului „Călătorim păstrând tradiția”.
Astfel, miercuri 17 ianuarie 2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare a avut loc o expoziție a lucrărilor participante, gala de premiere a concursului și un program artistic oferit de elevii școlilor participante la proiect.
Acest proiect își propune revigorarea trecutului, sensibilizarea pentru folclor, credință, sporind deprinderea copiilor prin modalități diverse de exprimare, a tot ce este uman în forme aparent neprețioase, și într-un limbaj accesibil căruia nu-i este necesar un cod special pentru a fi receptat. Prin activitățile educative ce se vor derula, în cadrul acestui proiect, se urmărește să se pună accent în mod special pe educația conform aspirațiilor și aptitudinilor copiilor, pentru păstrarea și conservarea tradițiilor din diferite localități locuite de români, în diferite țări, dorind să-și pună în aplicarea atât inteligența lingvistică, cât și cea muzicală, interpersonală sau cea spațial- artistică. Un specific al județului Satu Mare fiind multiculturalitatea, în cadrul acestui proiect s-au trimis lucrări din toate zonele etnofolclorice ale județului: cele românești, ungurești, svăbești, ucrainene și rrome.
Evenimente, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana