31. iulie 2023

C.J.C.P.C.T. Satu Mare a semnat un protocol de colaborare cu Casa de Cultură Vynohradiv (Ucraina)

Vineri 21.07.2023 la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a fost semnat Acordul privind cooperarea în domeniul culturii, între Casa de Cultură a orașului Vynohradiv și C.J.C.P.C.T. Satu Mare, instituții reprezentate de Natalia Veykon, respectiv Robert Laszlo.
Acordul prevede cooperarea în domeniul culturii populare, literaturii, artelor plastice, meșteșugurilor și protejarea patrimoniului cultural, precum și schimburi de experiență tematice. Părțile semnatare vor elabora în comun, proiecte europene în vederea implementarii acestor programe.
Un rol deosebit în promovarea relațiilor transfrontaliere româno-ucrainene, îl are Uniunea Ucrainienilor din România, filiala Satu Mare, în frunte cu dr. Liuba Horvath, președintele filialei, care militează în permanență pentru dezvoltarea relațiilor culturale dintre cele doua țări.
La eveniment au participat și Vitalii Lyubka, viceprimarul orașului Vynohradiv și Janna Mikytyuk consilier raional, vechi prieteni ai sătmărenilor.
PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana