15. aprilie 2015

A XIII-a ediție a fotoetnograficii deschisă la Centrul de Creație

Miercuri, 15 aprilie, la Centrul de Creație a fost vernisată a XIII-a ediție a fotoetnograficii. Tradițiile și locurile pitorești din Săpânța au fost prezentate în cadrul expoziției. Peste 60 de fotografi realizate de renumiți fotografi din Satu Mare și Maramureș sunt expuse pentru iubitorii de artă fotografică la Centrul de Creație.

La vernisajul expoziției „Fotoetnografica” au  participat directorul Centrului de Creaţie din Maramureş, Ştefan Mariş, directorul Centrului de Creaţie Satu Mare, Robert Laszlo, consilierul președintelui Consiliului Județean, Felician Pop și fotografii Felician Săteanu şi Tudorel Ilie.

Robert Laszlo a declarat că se dorește ca în anul următor acest proiect să fie adus și în Țara Oașului iar pe viitor și în celelalte zone ale sătmarului. La rândul său, Felician Pop a afirmat că autenticul, frumosul, expresia absolută a esteticului în varianta sa rurală, au încă la Satu Mare și la Maramureș destule valori care trebuie descoperite și trebuie conservate.

Directorul Stefan Mariș a subliniat faptul că la acest proiect lucrează niște oameni pasionați de artă și dornici să muncească, care reușesc să extragă ceea ce este fundamental în Maramureșul care încearcă să trăiască prin vechile simboluri, acolo unde țăranul este legat de pământ, de activitățile lui zilnice și obiceiuri tradiționale.

În cadrul expoziției se regăsesc imagini din zona tradițională a satului românesc și peisaje din zona Maramureșului, aceste fotografii fiind realizate de Felician Săteanu, Daniel Stănoiu, Dan Ceuca, Nicolae Hauca, Gheorghe Petrilă, Tudorel Ilie și Vasile Timur Chiș.

Expoziția va fi deschisă între orele 08:00 – 16:00 în perioada 15- 29 aprilie la Centrul de Creație Satu Mare.

fotoetnografica (1) fotoetnografica (2) fotoetnografica (3) fotoetnografica (4) fotoetnografica (5) fotoetnografica (6)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g