9. septembrie 2014

A fost reînfiinţat Cenaclul „Alfazet”

Cenaclul tinerilor Alfazet, ce a funcţionat mai mulţi ani pe lângă Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, a fost reînfiinţat de către directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene, Robert Laszlo, alături de mai mulţi tineri talentaţi din judeţ. Mentorul noului cenaclu, alături de Corina Caterenciuc şi interpretul Abel Varga şi-au prezentat planurile, marţi 9 septembrie 2014 într-o conferinţă de presă susţinută în Sala Multimedia a Bibliotecii Judeţene.
Cenaclul tinerilor artişti sătmăreni „Alfazet” a fost înfiinţat în anul 2007 şi a funcţionat o bună vreme pe lângă CJCPT. El a avut şi o revistă cu acelaşi nume, din care au apărut două numere. În 29 februarie şi 15 iulie 2008. Cenaclul este structurat pe patru secţiuni, cuprinzând tineri creatori, interpreţi, şi iubitori ai istoriei şi civilizaţiei. Secţiunile sunt după cum urmează: literatură, artele spectacolului, arte vizuale şi istorie şi tradiţie.
De-a lungul anilor, tinerii din acest cenaclu au fost implicaţi în organizarea mai multor evenimente culturale, spectacole, medalioane literare, concursul „Recitatio”, concursuri de creaţie literară, excursii şi pelerinaje culturale, etc.
Robert Laszlo, actualmente directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene Satu Mare a debutat la rândul său în acest cenaclu, în anul 2008 şi astăzi a devenit mentorul acestuia.
Pe această cale lansăm o invitaţie tuturor tinerilor care se regăsesc într-una dintre aceste secţiuni pentru a veni alături de noi.
Vrem să devenim o componentă importantă a fenomenului cultural, să colaborăm cu celelalte instituţii de cultură din judeţ, din ţară şi din străinătate precum şi cu ONG urile de profil.
Beneficiind de sprijinul direct al Consiliului Judeţean Satu Mare, al preşedintelui Adrian Ştef, considerăm că în scurtă vreme vom deveni un element identitar distinct în peisajul cultural sătmărean.
Scopul principal al Cenaclului este acela de a promova arta tânără autentică sătmăreană şi de a sprijini artiştii aflaţi la început de drum.

 

 

Evenimente, Ştiri
About dede.g