7. martie 2022

Ziua Mondială a Scriitorilor a fost marcată la Centrul de Creație

            Miercuri 3 martie 2022, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Cenaclul Cronograf și Asociația Scriitorilor de Nord- Vest a fost marcată în Galeria de Arte a Centrului de Creație Ziua Mondială a Scriitorilor.
Cu acest prilej instituția organizatoare a prezentat o expoziție cu volumele editate de Centrul de Creație și alți scriitori sătmăreni în anii 2020-2022. Loredana Știrbu, președintele Cenaclului „Cronograf” a vorbit despre semnificația acestei zile.
„Am ținut să organizăm această expoziție pentru a demonstra faptul că, și în vremuri neprielnice cultura merge mai departe. În anii 2020- 2022 am reușit să edităm peste o sută de volume și publicații, cifră care cred că este elocventă pentru a ilustra activitatea noastră și în acest domeniu. Urez multă putere de muncă și inspirație tuturor scriitorilor din lume.” – a declarat managerul instituției, Robert Laszlo
Președintele Scriitorilor de Nord- Vest, Felician Pop a vorbit despre rolul scriitorului în lumea contemporană și a adus un omagiu literaturii ucrainiene, subliniind faptul că sătmărenii au sprijinit apariția volumului „Povestiri din dreapta Tisei” a scriitorului român, Vasile Iovdi din Zakarpatia.
Prefectul Județului- dr. Radu Roca i-a felicitat pe scriitorii sătmăreni, asigurându-i de întregul sprijin al instituției pe care îl conduce.
Coordonatorul revistei „Szamos” – Elek Gyorgy, a vorbit despre preocupările scriitorilor de limbă maghiară din județ și despre activitatea cercului literar „Szamos”.
Au mai luat cuvântul: Anișoara Boitor – inspector școlar general; Rodica Kerekeș – directoarea Casei Corpului Didactic; Paula Horotan – directoarea adjunctă a Bibliotecii Județene Satu Mare; George Vulturescu – revista Poesis; Radu Ulmeanu – revista Acolada; Muhi Sandor – revista „Sugarut”, Ioan Anițaș – Cenaclul Afirmarea.
Au participat numeroși scriitori și publiciști sătmăreni care au ținut să celebreze această importantă zi.
Momentele muzicale au fost asigurate de poetul și cantautorul de muzică folk – Adrian Lupescu și de interpreta Georgeta Govor.
Evenimente, Manifestări culturale, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana