26. martie 2021

Târg de Paște în centrul municipiului Satu Mare!

A trecut un an, de când pandemia ne-a schimbat viața. Ne-a lipsit de libertățile pe care le-am crezut fundamentale. Însă impunerea distanțării fizice ne-a adus mai aproape de sufletele oamenilor. Am învățat să fim solidari cu producătorii și antreprenorii locali. Cel mai bun exemplu în acest sens este interesul crescut al sătmărenilor pentru Târgurile Produselor Sătmărene!
În continua încercare de a ne reinventa, odată cu venirea Sfintelor Sărbători Pascale, ne-am propus să colorăm aceste târguri într-un mod demn de un oraș dezvoltat.
În acest an, avem onoarea să lansăm și să punem bazele unui eveniment care să devină tradiție în Satu Mare: Târgul de Paște, cu produse 100% locale.
Vă invităm așadar, la ediția specială a Târgului Produselor Sătmărene, în perioada 26 martie – 3 aprilie, între orele 10.00 și 18.00, în parcul din Piața Libertății unde vor fi amplasate 30 de căsuțe.
La ediția din acest an am pus accent pe tradiționalele produse care ocupă loc pe masa festivă. Astfel, veți avea ocazia să achiziționați vinul, pălinca, șunca, prăjiturile, legumele, chiar și coșul împletit de la producători autohtoni sătmăreni. Sătmărenii care doresc să-și decoreze casa de sărbători vor găsi elemente specifice din flori, ceramică, textile sau alte obiecte decorative.
Decorațiunile tematice amplasate în parc sunt aduse în premieră pentru publicul sătmărean. În contextul Covid-19 veți putea parcurge în condiții sigure un traseu cu opriri la diferite puncte de interes, fără să vă aglomerați.
Nu ne oprim aici! Cu ocazia Târgului de Paște Ortodox 23 aprilie – 1 mai, pregătim noi surprize pentru sătmăreni !
Organizatorii târgului sunt Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.
Ştiri
About dede.g