7. aprilie 2016

Sociologul Nicolae Grosu și-a prezentat cărțile la Centrul de Creație

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare în colaborare cu Editura Ecou Transilvan (Cluj Napoca) și Cenaclul Cronograf a organizat joi, 7 aprilie prezentarea cărților „Dezbinarea românească” și „Carieră de succes- de la tinerețe pân’ la bătrânețe” ale sociologului Nicolae Grosu.
În cadrul evenimentului au vorbit, directorul instituției, Robert Laszlo, directorul Muzeului Județean, Felician Pop și autotorul cărților.

În cadrul Târgului Gaudeamus, din anul 2015, Nicolae Grosu, profesor de sociologie la Facultatea de Medicină, Bucureşti, a avut cea de-a doua lansare a cărţii ”Dezbinarea românească”, coordonată de el şi scrisă împreună cu Ionel Dănciuc şi Vasile Gogonea, la Editura “Ecou Transilvan”. Volumul este continuarea cărţii publicate anul trecut, la aceeaşi editură, ”România sub invazia mârlăniei – o alertă sociologică”, carte, pe care istoricul Florin Constantiniu nu ezită să o aprecieze ca fiind “opera celui mai mare sociolog român de azi şi de ieri”.

În ”Dezbinarea românească”, Nicolae Grosu face o analiză comparată între starea morală, socială şi mentală la nivel de individ şi societate, dinaintea celui de-al doilea război mondial (dinainte de comunism, mai exact) şi de după comunism.

lansare grosu (4) lansare grosu (3) lansare grosu (2) lansare grosu (1)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g