13. februarie 2016

Revista Sugarut a fost lansată

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a fost vineri gazda unui eveniment marcant pentru identitatea culturală a judeţului. La sediul instituţiei conduse de Robert Laszlo a avut loc prezentarea noii reviste culturale Sugarut, în prezenţa redactorilor şi mass-mediei locale.

Revista apare trimestrial cu finanţare din bugetul aprobat de Consiliul Judeţean Satu Mare Centrului de Creaţie şi cu sprijinul unei asociaţii civile. Directorul Robert Laszlo a afirmat că Sătmarul avea mare nevoie de o revistă a cărei pagini să vorbească despre un judeţ care are multe de oferit în materie de cultură.

Revista este considerată continuatorul la un nivel superior al suplimentului cultural al fostului ziar ,,Szatmari Magyar Hirlap’’, cu numele de ,,Szamos’’, care a fost premiat în anii trecuţi la mai multe ediţii ale Anului Editorial Sătmărean.

Redactorii revistei au subliniat faptul că în anii trecuţi, din cauza unor împrejurări social-politice, cultura maghiară din Satu Mare a avut mult de suferit.

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g