5. octombrie 2017

Regulamentul concursului de muzică populară – „HAJNAL AKAR LENNI ”

XXV. Hajnal Akar Lenni (HAL) népdaléneklési verseny
A szervezőbizottság felhívása
A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Bartók Béla Egyesület, a Szent-Györgyi Albert Társaság, a Romániai Magyar Dalosszövetség, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA), a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház
2017. november 11 -12-én
Szatmárnémetiben a Dinu Lipatti Filharmóniában rendezi meg a XXV. Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyt, a világon bárhol élő műkedvelő népdalénekesek számára. A rendezvény célja a magyar népdal népszerűsítése, eddig ismeretlen tehetséges énekesek felfedezése.
Részvételi tudnivalók:
Részt vehet bárki, aki nem végzett énekszakot zeneművészeti akadémián vagy főiskolán, nem engedélyezett énekes, betöltötte 12. életévét.
A versenyzők elküldik az orbannagy@gmail.com címre jelentkezési lapjukat, melyen a következő adatokat kérjük feltüntetni: név, születési adatok, lakcím, telefonszám, foglalkozás, a döntőben előadásra kerülő dalok kottája, és a dalok szövege. A szervezőbizottság névre szóló meghívóval visszaigazolja a jelentkezést.
Az énekverseny zenei anyaga:
Minden versenyzőnek két dalcsokorral, vagy egy dalcsokorral és egy népballadával lehet jelentkezni. Egy dalcsokor 2-3 népdalból áll. Népies műdalokat nem fogadunk el. A szervezők két ajánlással fordulnak a jelentkezőkhöz:
– ajánlatos a régi típusú magyar dalkincsből meríteni
– a fellépő versenyzők népviseletben szerepeljenek
A versenyzőknek rendelkezniük kell iskolájuk, vagy valamelyik művelődési intézmény ajánlásával.
A versenyzők kérhetnek KÓTA térségi szintű minősítést. Színvonaltól függően „Minősült”, „Dicséretes” vagy „Kiváló” fokozatokat érhetnek el. A döntőbe jutott versenyzők
a KÓTA országos népzenei szintű minősítését kérhetik, ahol elérhetik a Bronz, Ezüst vagy Arany, illetve a legjobbak az Arany Páva minősítési fokozatot, melyhez mellékelniük kell a kitöltött jelentkezési lapot és mellékletet.
Azokat a versenyzőket, akik a fenti elvárásoknak megfelelnek, díjtalan ellátásban részesítik a szervezők. Kísérőt, legyen az egy vagy több személy (családtag, felkészítő stb.), csak abban az esetben fogadhatunk, ha 2017. november 5-ig kifizetik a személyenkénti kísérői díjat. A felkészítő mentesül a kísérői díj alól.
Díjazás. A verseny első három helyezettje és a közönség kedvence valamint a versenyzők által kiválasztott legjobb énekes pénzdíjban részesül: 800, 700, 600, 600, 600 lej értékben. Minden jelentkezőnek sok sikert kívánunk.
Rendezvényünket támogatja a Communitas Alapítvány, Kallós Alapítvány, Szatmár Megyei Tanács, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.
Jelentkezési határidő: 2017. NOVEMBER 3
Manager,
Robert Laszlo
T.h. G.O.
REGULAMENT
DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE AL CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE CÂNTECE POPULARE ” HAJNAL AKAR LENNI ”
Ediția a XXV-a, 11-12 noiembrie 2017
ORGANIZATORI:
• Consiliul Județean Satu Mare
• Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare
PARTENERI:
• Asociația Bartok Bela Satu Mare
• Asociația Szent-Györgyi Albert Satu Mare
• Uniunea Formațiunilor Maghiare din România
• Uniunea Corurilor și Ansamblurilor de Muzică Populară ( KÓTA)
SCOPUL FESTIVALULUI:
Promovarea cântecelor populare maghiare autentice ale diferitelor zone etnofolclorice. Promovarea de noi talente muzicale.
CONDIȚII DE PARTICIPARE:
La concurs pot participa persoane din țară dar și din străinătate care au împlinit vîrsta de 12 ani, dar fără studii de specialitate ( canto, academie muzicală) și nu sunt cântăreți profesioniști de muzică populară.
Participanții vor trimite fișa de înscriere completată care va conține datele personale, adresă, nr. de telefon, ocupația, dar și textul și partitura cântecelor prezentate în concurs.
Fiecare concurent se va prezenta cu o suită de cântece populare și o baladă. Vor fi acceptate doar cântece populare autentice.
Recomandări: – concurenții să se inspire din folclorul autentic
– concurenții să îmbrace port popular
JURIUL: va fi format din personalități ale folclorului maghiar
PREMII: – Premiul I. – 800
Premiul II. – 700
Premiul III. – 600
Se vor acorda două mențiuni în valoare de 600 lei fiecare.
Concurenții care vor îndeplini condițiile sus amintite , vor beneficia de cazare gratuită pe timpul concursului împreună cu profesorul coordonator. În cazul în care se va prezenta cu mai mulți însoțitori, aceștia vor beneficia de cazare contra cost.
Înscrierile se fac până în data de 3 noiembrie 2017, pe adresa de email orbannagy@gmail.com
Manager,
Laszlo Robert
T.h. G.O.

Ştiri
About dede.g