21. martie 2014

„Rădăcini pentru zbor” – expoziţie de pictură a artistei Ştefania Adela Pop

Pictoriţa şi poeta Ştefania Adela Pop din Sighetu Marmaţiei a deschis vineri 28 martie, de la ora 15, o expoziţie personală la Muzeul de Artă Satu Mare, intitulată „Rădăcini pentru zbor”.
Expoziţia a avut loc cu sprijinul Consiliului Judeţean, Centrului Judeţean pentru Conservarea Şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi a Bibliotecii Judeţene Satu Mare, sub egida Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), organizaţie non-guvernamentală condusă de prof. dr. Traian Mârza din Alba Iulia.
Despre lucrările artistei au vorbit directorul Centrului Judeţean pentru Cultură şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Felician Pop, directorul adjunct al Bilbliotecii Judeţene, Robert Laszlo, şi vicepreşedintele UAP, Pop Csaba Otto.
Lucrările artistei nu sunt tablouri odihnitoare şi sunt realizate în momentul în care pictoriţa nu se află în momentul ei de graţie.
Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc şi un moment artistic cu ocazia comemorării a 81 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu.
Robert Laszlo, directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene în intervenţia sa a spus că: „Într-o poezie intitulată „Eminescu”, Nichita ne ruga, îngenunchindu-şi cuvintele, un singur lucru: să nu uităm că Eminescu este un om viu „pipăibil cu mâna”. Acelaşi lucru putem să-l spunem acum şi despre el însuşi: Nichita Stănescu este un poet viu, prezent în gândurile şi în inima noastră prin tezaurul acela de uriaşă simţire şi expresivitate, pe care l-a adăugat liricii româneşti şi universale. Fie ca mesajul acestei zile de 28 martie să ajungă la el, acolo sus, în Cîmpiile Elizee, iar poezia lui să fie, vorba unui alt mare poet, plecat şi el în mod tragic la cele veşnice, basarabeanul Grigore Vieru, „taina care ne apără”!

Evenimente, Ştiri
About dede.g