9. noiembrie 2014

Pictorul Aurel Țenț și-a expus lucrările într-o expoziție personală

Vineri, 7 noiembrie la Muzeul de Artă a avult loc vernisajul expoziției pictorului Aurel Țenț. În cele peste 80 picturi realizate de marele artist se regăsește un întreg univers cu  aspecte religioase, flori, peisaje, portrete, legende, mituri și aspecte din viața cotidiană și culturală.

Evenimentul a avut o îmbinare între pictură, poezia și muzica,  vorbe frumoase din partea invitaților și a prietenilor pictorului, care rând pe rând l-au descris pe marele artist, i-au apreciat munca și talentul pe care l-a dobândit de o viață, respectiv de 84 de ani.

Felician Pop i-a adresat cuvinte frumoase și de laudă artistului și prietenului său, iar pentru acest eveniment i-a recitat o poezie pe acorduri de chitară. Nu în ultimul rând, acesta i-a oferit și un cadou din partea președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef care nu a reușit să fie prezent la vernisaj.

Pictorul Aurel Țenț în cadrul vernisajului a declarat că este un eveniment important în viața lui, iar dorința lui de 14 ani, de când este în Satu Mare a fost să facă o expoziție la Muzeul de Artă Satu Mare. Mai mult, artistul a menționat că este la prima retrospectivă pe care o aseamănă cu un loc de odihnă spirituală,  încărcat de emoții pozitive, iar dorința lui este să meargă și la a doua retrospectivă care să cuprindă și lucrările mai vechi din tinerețea lui. De asemenea, acesta a mai menționat că lucrările sunt unitare și că vor transmite o parte din acel sentiment de înălțare spirituală și prietenilor și publicului sătmărean.

Manifestări culturale, PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g