27. ianuarie 2015

Peste 130.000 de participanți la acțiunile Centrului de Creație

Marți, 27 ianuarie, la Consiliul Județean ( C.J),  în prezența președintelui C.J Adrian Ștef și a vicepreședintelui Mircea Govor, a avut loc bilanțul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Prezentarea Centrului de Creație a fost ținută de către directorul instituției, Robert Laszlo.

În raport cu anii anteriori, instutuția a obținut venituri proprii semnificative, din 2012 unde nu se înregistra nici un leu, la 2014 unde au urcat pană la suma de 18.000 de lei.

Centrul de Creație este instituția prin care se organizează cele mai mari festivaluri din județ cum ar fi: Sâmbra Oilor, Oțeloaia, Danțu la Șură, Danțu Mânânăilor etc etc.

În anul 2014 s-au inițiat și organizat și alte festivaluri folclorice cum ar fi Festivalul “Rozmarin la colțu mesii”, dar și o întâlnire inedită a pasionaților de autoturisme Dacia care s-a finalizat cu inaugurarea unui club românesc Drum Bun din Cracovia.

Tânărul director Robert Laszlo a reînființat cenaclul Alfazet care cuprinde tineri creatori, interpreți și iubitori ai istoriei și civilizației. Centrul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare are o bună colaborare cu instuțiile de cultură din Zakarpatia (Ucraina) soldată cu diverse manifestări culturale, donații de cărți românești pentru universitatea din Ujgorod, inițiind și semnarea unor parteneriate dintre școlile sătmărene și cele din Ucraina.

La acțiunile Centrului au particiapat în anul ce a trecut peste 130.000 de persoane.

bilant  (1)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g