15. ianuarie 2016

Mihai Eminescu celebrat în cadrul Zilei Culturii Naționale

Ziua Culturii Naţionale şi a poetului Mihai Eminescu a fost celebrată vineri 15 anuarie la Satu Mare. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a fost reprezentat de directorul institutiei, Robert Laszlo. Șirul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale au debutat la Colegiul Național Mihai Eminescu, oficialitățile din județ au depus coroane și jerbe la statuia poetului Mihai Eminescu, situată în fața clădirii instituții școlare.

Evenimentul, sub patronajul marelui poet Mihai Eminescu, a continuat în incinta colegiului, unde oamenii de cultură sătmăreni au ținut discursuri, în care au vorbit despre personalitatea marelui poet.

”Ne-am adunat astăzi în Colegiul Național care poartă numele poetului Mihai Eminescu, pentru a cinsti memoria și faptele exemplare care au fost date de cel care a fost Mihai Eminescu și de toți oamenii de cultură mari, care au ridicat nația noastră”, a declarat directorul colegiului Ioan Pop.

”Mihai Eminescu este unul dintre foarte puținii români care a iubit țara aceasta, până dincolo de orice rațiune. El probabil ne-a insuflat patriotismul acela adevărat și ne-a dat acea demnitate pe care neamul acesta, care stă de mii de ani aici, o are. Eminescu spunea că suntem un mare popor și spunea: ”La trecutu-ţi mare, mare viitor!” Ori viitorul acela mare, sunteți acum voi”, a declarat poetul Felician Pop, directorul Muzeului Județean Satu Mare.

După discursuri, elevii colegiul au susținut un moment artistic cu recitări și cântece pe versurile lui Eminescu.

ziua-culturii-nationale (4) ziua-culturii-nationale (3) ziua-culturii-nationale (2)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g