5. iunie 2015

Medalion literar “Ion Bala – 65”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în colaborare cu Cenaclul Scriitorilor Sătmăreni, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare a organizat joi, 4 iunie, medalionul literar “Ion Bala – 65”. Evenimentul a avut loc în Galeria Centrului de Creaţie.

Joi, 4 iunie, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în colaborare cu Cenaclul Scriitorilor Sătmăreni cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare a organizat medalionul literar “Ion Bala – 65”. Evenimentul s-a desfășurat în Galeria Centrului de Creaţie, în memoria scriitorului Ion Bala care în data de 26 mai urma să împlinească vârsta de 65 de ani.

Poetul Ion Bala a încetat din viaţă în cursul zilei de 14 ianuarie 2015, după o boală care l-a măcinat timp de câteva luni. Acesta s-a născut la 26 mai 1950 în satul Baba Novac, a fost profesor, ziarist la publicaţiile din judeţ şi a condus cenaclul Afirmarea. Pe parcursul vieţii a publicat mai multe cărţi, fiind unul dintre cei mai apreciaţi poeţi din Satu Mare.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare organizează o serie de manifestări cu prilejul cărora se celebrează personalităţile care împlinesc anul acesta o vârstă rotundă.

ion bala (4) ion bala (3) ion bala (2)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g