24. februarie 2015

Directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo a vorbit la „Medalion literar – George Achim 55” despre biografia și cărțile lui George Achim

Vineri, 27 februarie, ora 17, în Sala cavalerilor a Castelului Karolyi din Carei a avut loc medalionul literar “George Achim-55”, prilejuit de împlinirea vârstei de 55 ani.

Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Satu Mare , Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Direcția de Cultură Carei se înscrie în seria manifestărilor cuprinse în calendarul cultural al județului Satu Mare la secțiunea medalioane culturale aniversare.

Poetul George Achim a ținut să-și celebreze ziua de naștere la Carei, deoarece și-a început cariera didactică în acest oraș, ca profesor de limba română, în urmă cu mai bine de trei decenii.

Despre biografia și cărțile lui George Achim au vorbit scriitorii Felician Pop și Robert Laszlo, care au evidențiat profunzimea și originalitatea universului său liric.

Momentele poetice au fost completate de evoluția grupului de muzică de cameră susținut de Carmina Renascentia din Carei precum și de recitatorii Roxana Mihaly, Dănuț Coșarcă și Darius Duțescu din Carei și Florin Lăcătuș din Satu Mare.

Sărbătoritul a prezentat o confesiune poetică prin care a transmis auditoriului felul în care un poet percepe lumea și reușește să o așeze în rostirea versului.

DSCF0098 DSCF0112 medalion cltural

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g