25. ianuarie 2016

Medalion Cultural – Radu Ulmeanu

Centrul de Creaţie a fost luni gazda celui de-al doilea eveniment major pentru viaţa culturală sătmăreană în 2016. În galeria de artă a instituţiei conduse de directorul Robert Laszlo a avut loc omagierea întregii activităţi a lui Radu Ulmeanu, unul dintre cei mai reprezentativi oameni de cultură ai Sătmarului.

Director fondator al Casei de Editură Pleiade şi al revistelor de literatură Pleiade şi Acolada, omul de cultură, poetul şi editorul Radu Ulmeanu a fost luni în atenţia tuturor iubitorilor de cultură din Satu Mare, într-un cadru festiv oferit de una dintre cele mai active instituţii sătmărene, şi anume Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Cu un simţ al umorului bine dezvoltat, poetul Radu Ulmeanu a vorbit despre evenimentul organizat în cinstea lui, dar şi despre activitatea sa care, spune el, va continua mult şi bine de acum încolo.

La eveniment au fost prezenţi şi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, respectiv directorul Muzeului Judeţean, Felician Pop.

ulmeanu  (5) ulmeanu  (4) ulmeanu  (3) ulmeanu  (6) ulmeanu  (1)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g