7. martie 2022

Medalion Cultural George Dan – 65

                     În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, joi 24 februarie 2022 în Galeria de Artă a Centrului de Creație a avut loc expoziția de pictură a artistului George Dan.
                    În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Robert Laszlo – managerul C.J.C.P.C.T Satu Mare, Felician Pop – președintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, Zamfir Danciu – directorul Direcției Județene de Cultură Satu Mare, Mircea Deac – managerul Școlii de Arte Satu Mare, Cristian Chindriș – părintele ortodox din localitatea Păulești, Enyedi Ștefan – referent C.J.C.P.C.T. Satu Mare, iar tânărul cantautor- Adrian Lupescu a interpretat două piese folk. Robert Laszlo și Mircea Deac au înmânat artistului câte o Diplomă de Excelență pentru contribuția esențială adusă la dezvoltarea spiritualității sătmărene, cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani, semnate de către conducerea Consiliului Județean Satu Mare.
                 Pictorul George Dan a fost felicitat de oamenii de cultură sătmăreni prezenți la deschiderea vernisajului, cât și de către Radu Iancu – directorul de cabinet la prefectului Județului Satu Mare, iar Ioan Tipu Sălăjan i-a dedicat două epigrame.
              Pictorul George Dan s-a născut pe 14 februarie 1957, în judeţul Ilfov. De-a lungul carierei sale, a participat la numeroase expoziţii şi tabere de creaţie. Operele sale se găsesc în colecţii particulare din România, Italia, Franţa, Germania, Olanda, Canada, SUA.
Pictorul abordează o mare varietate de tehnici: ulei, tempera, culorile acrilice, pastelul, fresca. A creat icoane, picturi, fresce care se regăsesc în instituţii de prestigiu din judeţ: Capela ortodoxă din Odoreu, Mănăstirea Portăriţa, Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria Satu Mare, iconostasul Bisericii ortodoxe din Păuleşti, icoane aflate la Castelul Károlyi din Carei.
Manifestări culturale, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri, Vernisaje de expoziţii
About Stirbu Loredana