25. mai 2015

Medalion cultural colonel Vasile Rus 90

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare a organizat luni, 25 mai, Medalionul cultural Vasile Rus 90. Evenimentul a fost moderat de Felician Pop, Robert Laszlo şi Teodor Curpaş.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare a organizat luni, 25 mai, Medalionul cultural Vasile Rus. Evenimentul a avut loc cu ocazia celebrării unei vârste rotunde a colonelului în rezervă şi scriitorului Vasile Rus.

În cadrul manifestării au luat cuvântul scriitorul Felician Pop şi directorul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo care au vorbit despre viaţa şi activitatea culturală a colonelului, scriitor Vasile Rus.

Colonelul şi scriitorul Vasile Rus a fost încântat de iniţiativa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Traţionale Satu Mare, de a organiza un astfel de eveniment în cinstea aniversării sale.

Vasile Rus s-a născut la data de 18 mai 1925 şi este martorul unor vremuri istorice. Colonelul în rezervă şi scriitorul Vasile Rus este un om activ. Până în prezent are lansate 20 de cărţi.Acesta scrie despre evenimentele trăite încă de la 23 august 1944.

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g