15. noiembrie 2022

„Întâlnirea caselor de dans de maghiare” – ediția a III – a

„Întâlnirea caselor de dans de maghiare” – ediția a III – a
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare organizează sâmbătă 19 noiembrie 2022 de la ora 17:00, cea de-a III-a ediție a „Întâlnirii caselor de dans de maghiare”, în „Cătunul Szejke”.
În edițiile precedente peste 300 de dansatori s-au întrecut în dansuri populare, pariticipând ansambluri folclorice din întreg județul.
III. Magyar tánchéztalálkozó
A Szatmár Megyei Hagyományőező Forrásközpont immár második alkalommal szervez Táncháztalálkozót. Az esemény helyszíne a Szejke-tanya, ahol már a múlt évben is közel 300-an ropták a táncot. Tették ezt a megyében működő tánccsoportok táncosai, akik minden alkalommal örömmel gyűlnek össze, hogy több tájegység zenéjére táncoljanak, mulassanak. Azok számára is élmény lehet a találkozó, akik még nem jártasak a néptánc világában, hiszen szakavatott oktató irányításával bárki belekóstolhat a néptánc rejtelmeibe. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: november 19-én, szombaton a III. Táncháztalálkozóra, függetlenül attól, hogy belekóstolt már vagy még nem a néptánc világába.
PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana