26. octombrie 2022

FESTIVALUL RECOLTEI în localitatea Petin, comuna Păulești

Duminică 23 octombrie 2022, în organizarea Primăriei și Consiliului Local Păulești a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în localitatea Petin s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Recoltei.
În deschiderea oficială au luat cuvântul: Zenoviu Bontea – primarul comunei Păulești, Horvath Sandor – primarul localității înfrățite Seregélyes (Ungaria) – Horváth Sándor, Adrian Cozma – deputat.
În cadrul programului a avut loc un exercițiu demonstrativ de stingere a incendiilor, un concurs culinar, au fost prezentate standuri ale producătorilor locali, o expoziție de păsări, animale mici, utilaje agricole, plimbare cu poneii.
Programul artistic a fost asigurat de către elevii școlilor gimnaziale din comuna Păulești, de către: Ansamblul Folcloric al Județului „Szamoshat” – Farkas Anabela și Szarvas Karoly, Ansamblul Folcloric „Kukurok” din Ser, Ansamblul Folcloric „Lehajlo Rozmaring” din Bercu, Ansamblul Folcloric „Bokreta” din Orașu Nou și formația Bertici Fiverek.
Festivalul s-a bucurat de un real succes, înregistrîndu-se peste 1000 de participanți. De menționat faptul că numeroasa delegație maghiară din Seregelyes, a vizitat principalele obiective de investiții realizate în ultima vreme în comuna Păulești.
Evenimente, Manifestări etnofolclorice, PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana