22. mai 2015

Caravana culturii sătmărene a poposit la Liceul Tehnologic „George Bariţiu”, Livada

Miercuri, 20 mai 2015, Caravana culturii sătmărene a poposit la Liceul Tehnologic „George Bariţiu”, Livada ocazie cu care elevii liceului, coordonaţi de director profesor Nastai Rodica, director adjunct Pribilean Mariana şi profesoarele Cămăraş Daniela, Pop Chiorean Alina, Onea Raluca, Buzgău Rodica au pregătit un program cultural-artistic. Evenimentul a fost deschis de elevii Fanea Adriana clasa a-IX-a A, care acompaniată de colegul său Racolţa Iulian la orgă a interpretat o melodie din repertoriul lui Smiley „Acasă” şi melodia „Prima oară”. Apoi, elevii Ţinta Emanuel şi Ştrango Vlăduţ din clasa a XI-a A,au dat dovadă de mult talent actoricesc în sceneta „Nu citeşti o carte?”, iar elevul Surd Dumitru a recitat două poezii , creaţie proprie,”Dialog cu sinele” şi ”Căutare”.
Un moment plin de sensibilitate şi candoare a fost susţinut de eleva Varga Mercedes , din clasa a-XI-a A, care a interpretat o piesă din repertoriul international, acompaniată la orgă de elevul Racolţa Iulian, din clasa a-IX-a A.
Şi pentru a nu uita şi de ritmurile populare, elevul Racolţa Iulian a interpretat la orgă un colaj de muzică populară, iar elevii Fanea Adriana şi Deac Ionuţ au dat dovada maiestriei dansului popular osenesci, apoi şi-au prezentat cu mândrie costumul popular de Oaş.
Directorul artistic al Centrului Centrul Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale –Satu Mare, Petrică Mureşan i-a felicitat atât pe profesorii coordonatori , cât şi pe elevii participanţi afirmând că de la an la an şi de la eveniment la eveniment Liceul Tehnologic „George Bariţiu”, Livada descoperă noi talente , care peste ani vor deveni nume cu rezonanţă în domeniul cultural-artistic.

caravana culturii (4) caravana culturii (3) caravana culturii (2) caravana culturii (1)

PaginaPrincipala, Ştiri
About dede.g