Activităţile propuse de către CJCPCT Satu Mare in cadrul Caravanei Culturale Sătmărene in oraşul Tăşnad s-au desfăşurat pe două secţiuni:
La Biblioteca orăşenească Tăşnad in sala de lectură in prezenţa a 40 de tineri, majoritatea elevi ai Liceului Tehnologic Tăşnad, a avut loc deschiderea manifestării de către Roxana Chiorean prin prezentarea reprezentanţilor instituţiei organizatoare a Caravanei Culturale.
Directorul Felician Pop a prezentat importanţa manifestării organizată de către instituţia noastră. A urmat apoi la cuvânt Aurel Pop prezentând celor prezenţi personalităţi născute la Tăşnad precum şi personalităţi care şi/au desfăşurat activitatea in zona Tăşnadului. Directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene Robert Laszlo a luat cuvântul subliniind activitatea şi buna organizare a Bibliotecii din Tăşnad.
Au urmat apoi un schimb de opinii intre tinerii prezenţi şi reprezentanţii CJCPCT având ca temă: importanţa lecturilor în formarea unei personalităţi complexe.
În Sala mare a Centrului Cultural Tăşnad s-a desfăşurat cea de a doua activitate propusă: Ateliere meşteşugăreşti – având ca activitate – prezentarea confecţionării costumului popular codrenesc: broderii, festonări de dantelă (mânuşit de cipcă), confecţionarea elementelor de podoabă ce se poartă in zona Codrului: agrafe, zgărzi, fodre .
Au participat trei grupe de copii şi tineri prima grupă: in număr de 15 copii de clasa a IV – a, a doua grupă: în număr de 15 elevi de clasa a VIII – a şi a treia grupă: în număr de 20 de eleve din clasa a XI – a de la Liceul Tehnologic Tăşnad.
În deschiderea activităţii atelierelor de lucru, au luat cuvântul Maria Carmen Sas, consultant artistic şi Felician Pop directorul Centrului Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, care a subliniat importanţa cunoaşterii şi păstrării elementelor de cultură tradiţională specifice zonelor etnofolclorice din judeţul nostru. Prezentarea zonei Codrului a fost făcută de către Leontina Dorca – costumul popular si elementele de podoabă specifice acestei zone.
Toţi cei prezenţi au confecţionat diferite obiecte, in funcţie de opţiunea fiecăruia, tehnica de lucru le-a fost prezentată de către Maria Carmen Sas şi Leontina Dorca. Cei mai mulţi participanţi au optat pentru confecţionatul de agrafe din mărgele colorate şi realizarea broderiilor pe costumul popular femeiesc.